ادامه درگیری نیروهای دولتی و مخالفان اسد در دمشق
نوشته شده توسط : sasurse
درگیری در پایتخت سوریه

در پی انفجار روز گذشته دمشق درگیری‌ها در این شهر ادامه دارد

در پی انفجار روز گذشته در دمشق و کشته شدن سه نفر از مقامات سوریه، درگیری‌ها همچنان در این شهر ادامه دارد.

دولت گفته که نیروهایش در تعقیب "گروه‌های تروریستی" هستند.

به گفته مخالفان در این حمله از توپخانه و هلیکوپترها استفاده شده است.

به گفته این مخالفان، این بمباران سنگین‎ترین بمباران دمشق است.

این مخالفان همچنین گفتند که در پی شلیک راکتی از یک هلیکوپتر به مراسم ختمی در دمشق دست کم ۶۰ نفر کشته شدند.

گزارش‌ها حاکی است که تعداد بیشتری تانک به سوی پایتخت در حال حرکت است.

با ادامه درگیری مسلحانه در دمشق، پایتخت سوریه، شورای امنیت سازمان ملل در مورد قطعنامه ای علیه حکومت این کشور رای گیری می کند.

یک روز پس از تعویق رای گیری در مورد قطعنامه پیشنهادی کشورهای غربی در شورای امنیت، قرار است روز پنجشنبه، ٢٩ تیر (١٩ ژوئیه)، اعضای شورای امنیت بار دیگر در رای گیری پیرامون قطعنامه جدیدی شرکت کنند که هدف از تدوین آن پایان دادن به خشونت در سوریه و فراهم کردن زمینه حل و فصل بحران این کشور از راه های سیاسی است.

قطعنامه جدید برمبنای "فصل هفتم منشور سازمان ملل" تهیه شده بود و به این ترتیب، اجرای آن برای تمامی کشورهای عضو الزام آور است و به شورای امنیت نیز اجازه می دهد در صورت لزوم، خواستار مداخله نظامی بین المللی جهت حمایت از صلح و امنیت جهانی شود.

مارک لیال گرانت، نماینده بریتانیا در سازمان ملل، گفته است که این قطعنامه، که پیش نویس آن با حمایت بریتانیا تدوین شده، قطعا روز پنجشنبه به رای گیری گذاشته می شود اما روز گذشته، وزیر خارجه روسیه با رد قطعنامه قبلی مورد نظر کشورهای غربی، گفت که تصویب قطعنامه هایی بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل به منزله حمایت از "شورشیان" مخالف دولت سوریه است و می تواند زمینه ساز مداخله نظامی غرب شود.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن محکوم کردن انفجار منجر به کشته شدن دست کم سه تن از مقامات ارشد حکومت سوریه، گفته است که "مردم سوریه تاکنون هم بیش از حد رنج برده اند و شورای امنیت باید به مسئولیت خود در قبال سوریه عمل کند."

مقامات ارشد سوری

کشته شدن مقامات ارشد دولتی می تواند موقعیت حکومت را تضعیف کند

کشورهای غربی در قطعنامه پیشنهادی خود، با تهدید دولت سوریه به وضع تحریم های بین المللی، از رهبران آن کشور خواسته اند براساس طرح پیشنهادی کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب، واحدهای ارتشی را از مناطق شهری خارج کنند و زمینه برگزاری انتخابات آزاد و انتقال قدرت را در این کشور فراهم آورند.

شامگاه گذشته، رئیس جمهوری آمریکا در تماس تلفنی با همتای روس خود، خواستار حمایت روسیه از این قطعنامه شد اما نماینده آمریکا در سازمان ملل گفته است که مشخص نیست که آیا روسیه این قطعنامه را تایید یا وتو خواهد کرد.

روز جمعه، اعتبار مصوبه شورای امنیت برای اعزام ناظران صلح به سوریه در چارچوب طرح صلح کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب برای خاتمه دادن به خشونت در سوریه، خاتمه می یابد و ادامه ماموریت آنان مستلزم کسب مجوز جدید شورای امنیت است.

درگیری‌های دمشق از چند روز پیش آغاز شده و روز گذشته، خبرگزاری دولتی سوریه - سانا - گزارش کرد که هنگام برگزاری جلسه تعدادی از وزیران و مقامات ارشد دولت سوریه در مرکز سازمان امنیت ملی این کشور، بمبی منفجر شد که به کشته شدن وزیر دفاع، معاون وزیر دفاع و دستیار معاون رئیس جمهوری و زخمی شدن تعدادی دیگر از مقامات دولتی از جمله وزیر کشور، منجر شد.

ارتش آزاد سوریه، متشکل از مخالفان مسلح حکومت این کشور، مسئولیت این انفجار را برعهده گرفته و گفته است که بمب پیش از برگزاری جلسه در این محل کار گذاشته شده بود هر چند یک گروه اسلامگرا مخالف دولت سوریه نیز خود را مسئول این بمب گذاری معرفی کرده است.

انفجار دمشق واکنش های مختلفی را در پی داشته و سخنگوی کوفی عنان با ابراز تاسف از شدت گرفتن خشونت در سوریه، گفته که این واقعه "صرفا لزوم اقدام قاطعانه شورای امنیت را گوشزد می کند."

مقامات ایران ضمن تاکید بر حمایت از حکومت سوریه، این بمب گذاری را محکوم کردند و روز پنجشنبه هم خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - گزارش کرد که سید حسن نصرالله، دبیرکل جنبش حزب الله لبنان، سوریه را "گذرگاهی برای مقاومت [علیه اسرائیل] و پل ارتباطی میان ایران و مقاومت و حامی اصلی مقاومت در سطح نظامی" خوانده و گفته است انفجار روز چهارشنبه در راستای منافع اسرائیل بوده است.

دبیرکل حزب الله

دبیرکل حزب الله لبنان: سوریه پل ارتباطی میان ایران و مقاومت و حامی اصلی مقاومت است"

در پی وقوع انفجار روز گذشته، خبرگزاری دولتی سوریه اظهارات وزیر اطلاع رسانی آن کشور را منتشر کرد که کشورهای غربی، ترکیه، عربستان سعودی و قطر را مسئول این بمب گذاری دانسته بود اما با وجود اینکه یکی از کشته شدگان انفجار روز گذشته از خویشاوندان نزدیک بشار اسد بود، هنوز رئیس جمهوری سوریه در انظار ظاهر نشده و در این مورد اظهار نظری نکرده است.

پس از وقوع انفجار روز گذشته، نظرات متفاوتی در مورد انگیزه و عوامل اجرای این بمب گذاری مطرح شد.

برخی از تحلیلگران، مخالفان حکومت را مسئول این انفجار دانستند و گفتند که نفوذ آنان به یکی از مراکز حساس دولتی و ناتوانی تشکیلات امنیتی در حفاظت از مقامات ارشد این کشور می تواند باعث تزلزل در وفاداری برخی از طرفداران و وابستگان به حکومت، از جمله نظامیان، شود و نه تنها ادامه مقابله با مخالفان را دشوار کند بلکه حامیان خارجی بشار اسد را نیز گرفتار تردید کند.

در مقابل، گروهی دیگر از ناظران گفتند که ممکن است بمب گذاری روز گذشته ناشی از بروز شکاف و اختلاف نظر در میان جناح های رقیب درون حاکمیت باشد و تمایل بعضی از این جناح ها به تغییر رهبری به منظور پایان دادن به خشونت های جاری را نشان دهد.





:: برچسب‌ها: بریتانیا ,
:: بازدید از این مطلب : 270
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 30 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: