فضای ارتباطی رقیب اصلی ازدواج جوانان است
نوشته شده توسط : sasurse

به گزارش ایرنا براساس اعلام روز دوشنبه مركز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، 'امیر حسین بانكی پور' در نشست بررسی علمی موانع ازدواج دانشجویی افزود: در كارهای مطالعاتی صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم كه هر چه دایره ارتباط بازتر می شود دایره ازدواج بسته تر می شود.

وی یادآور شد: در خصوص دختران هرچه این دایره ارتباط وسیع تر باشد موجب از بین رفتن سن طلایی آنها برای ازدواج خواهد شد.

به اعتقاد این پژوهشگر علوم اجتماعی، ارتباط به عنوان یك مانع، موجب پررنگتر شدن موانع دیگر ازدواج می شود و ایجاد بدبینی و افزایش تجرد زیستی و خطرات جنسی از نتایج ایجاد ارتباط قبل از ازدواج است.

وی راه حل این مسئله را در پایین آورن سن ازدواج دانست و افزود: هر یك سالی كه به سن ازدواج افراد مجرد جامعه افزوده شود ما با پیچیده تر شدن موانع ازدواج مواجه می شویم.

بانكی پور در مورد تغییرات سن ازدواج در جامعه نیز اظهار داشت: میانگین سن ازدواج در پسران و دختران در فاصله سال های 1345 تا 89 افزایش بسیار ناچیزی داشته اما مسئله بسیار مهم، وجود پدیده تجرد قطعی در كشور است.

وی تصریح كرد كه درحالیكه از عوامل اقتصادی و تهیه مسكن به عنوان بیشترین مانع ازدواج جوانان در كشور نام برده می شود اما میزان تجرد در بین شاغلان با در آمدهای بالا با بیكاران مشابه است و در حقیقت مساله، عمیق تر از مشكل اشتغال یا مسكن است.

كارشناس ارشد علوم اجتماعی و پژوهشگر شورای فرهنگی اجتماعی زنان نیز در این نشست به تشریح موانع ازدواج دانشجویی پرداخت و گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته، از مهمترین عوامل كاهش ازدواج در بین دانشجویان می توان به كاهش اعتماد اجتماعی، افزایش آسیب های اجتماعی، تغییرات اجتماعی و سایر عوامل اجتماعی اشاره كرد.

'سیده فاطمه محبی' افزود : عامل فرهنگی نیز امروز در گسترش ارزش های مادی و تغییر در شیوه های همسر گزینی مؤثر بوده است كه در این زمینه می توان از نگرش ابزاری به ازدواج،‌ نابسامانی اجتماعی در ملاك های ازدواج،‌ نفوذ در گرایشات تساوی خواهانه در میان دختران، افراط در آزادی های احتماعی و عدم هدف مندی و برنامه ریزی جوانان در زندگی نام برد.

ین پژوهشگر افزود: در بررسی عامل مدرك گرایی در كاهش میزان ازدواج، نگرش به زندگی و انتخاب همسر، دگرگون می شود اما پسران در حال تحصیل از این قاعده مستثنی نیستند.

محبی به نقش ارزش های سنتی و مدرن در زندگی امروز دانشجویان اشاره كرد و گفت: امروزه آنچه بیشتر برای دانشجویان اهمیت پیدا كرده وجود عشق به جای مهارت های خانه داری است و در واقع عشق دارای اولویت شده است.

به گفته وی هم كفو بودن در بین دانشجویان تحصیل كرده دختر و پسر، دچار پیچیدگی شده است، تصریح كرد: هرچند تحصیلات موجب آشنایی می شود اما سازگاری را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی در پایان با ارائه پیشنهاداتی در خصوص رفع موانع ازدواج دانشجویی گفت: برای برطرف سازی موانع ازدواج دانشجویی باید در سطوح مختلف قانونی فرهنگی اجتماعی و اقتصادی عمل كرد و از پتانسیل دولت و خانواده ها دراین زمینه استفاده كرد.

نشست بررسی علمی موانع ازدواج دانشجویی با حضور پژوهشگران و محققان دانشگاهی در محل سالن اجتماعات پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برگزار شد.

فراهنگ**1055**1588





:: برچسب‌ها: موسیقی , تایوان ,
:: بازدید از این مطلب : 325
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: